Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Protest în faţa Guvernului. Reprezentanţii unei companii de colectare a fierului vechi susţine că guvernarea vrea să îi oprească activitatea

Reprezentanţii unei companii de colectare a fierului vechi au protestat astăzi la Sediul Guvernului. Administratorul companiei susţine că ar fi fost  date indicaţii de la Guvern pentru a fi oprită activitatea întreprinderii. Tot el susţine că, fără niciun temei legal, autorităţile s-ar ocupa de retragerea licenţei companiei. Consilierul pentru Comunicare al Guvernului nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacţie în acest sens.

Oamenii care muncesc in domeniul reciclării metalelor au venit la protestul de la Guvern cu pancarde, beţe dar şi bucăţi de fier vechi.

VALENTIN EŞANU, preşedinte, Asociaţia Patronală a Metalelor: „Nu ca domnul Chicu să ne spună gunoişte. Noi, gunoiştea aceasta plătim impozite, noi avem copii care nu învaţă în Anglia, dar aici, care trebuie hrăniţi zi de zi. Aici avem zeci de angajaţi”.

Pentru că a numit compania lui gunoişte, administratorul companiei solicită demisia lui Ion Chicu şi cere să i se aducă scuze publice.

VALENTIN EŞANU, preşedinte, Asociaţia Patronală a Metalelor: „Rugăm pe domnul Chicu să nu mai dea indicaţii ca să ni se fabrice dosare penale.Trebuia vineri sau astăzi să fiu reţinut. După alegeri voi fi reţinut de CNA. Noi zilnic avem urmăriri, ameninţări, toate instituţiile statului lucrează împotriva noastră”.

Valentin Eşanu spune că autorităţile se ocupă de retragerea licenţei companiei lui fără temei legal.

VALENTIN EŞANU, preşedinte, Asociaţia Patronală a Metalelor: „Noi pe timp de pandemie cred că suntem printre puţinele firme care, în loc să reducem angajaţii, am creat noi locuri de muncă, am investit milioane. În loc guvernarea să vină cu propuneri, cu idei la şedinţa de Guvern să ne spună că vă ajutăm, ei vin cu ameninţări de fabricare a dosarelor penale. Asta nu este guvernare, asta este o grupare criminală”.

Administratorul companiei, care exportă metale feroase şi neferoase, spune că miercuri va organiza un nou protest în faţa Parlamentului. Reprezentanţii guvernului nu au comentat acuzaţiile.
Similare
RECOMANDĂRI