R. Moldova şi România vor crea o hartă digitală privind destinaţiile turistice din cele două state
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

R. Moldova şi România vor crea o hartă digitală privind destinaţiile turistice din cele două state

Republica Moldova şi România îşi propun să creeze o hartă digitală comună, prin intermediul căreia, cetăţenii străini vor putea afla mai multe detalii despre destinaţiile turistice din cele două state. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii Chiril Gaburici în cadrul unui interviu oferit pentru MOLDPRES.

Totodată, Republica Moldova va fi inclusă în mai multe trasee turistice ale României. Potrivit ministrului Economiei şi Infrastructurii, deciziile au fost luate recent în cadrul unei întrevederi cu ministrul Turismului de la Bucureşti.

În ceea ce priveşte relaţiile economice dintre cele două state, Chiril Gaburici a menţionat că în ultimii ani se atestă o creştere a investiţiilor făcute de România în Republica Moldova. În acelaşi timp, potrivit ministrului, o pondere mare a mărfurilor din R. Moldova exportate în UE ajung în România.

„Pentru noi este mai uşor să ajungem în România, comunicăm mai uşor şi este mai aproape. Mulţi dintre agenţii economici din Republica Moldova care exportă în UE, au început cu România”, a spus Gaburici.

Schimburile comerciale dintre Republica Moldova şi România s-au ridicat în prima jumătate a anului curent la 732 de milioane de dolari SUA. Astfel, statul vecin şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul partenerilor comerciali ai R. Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI