Reprezentanţii mediului de afaceri au discutat la Preşedinţie despre instituirea funcţiei de avocat al antreprenorilor
Sursa foto:presedinte.md Vizualizari:

Reprezentanţii mediului de afaceri au discutat la Preşedinţie despre instituirea funcţiei de avocat al antreprenorilor

Reprezentanţii asociaţilor de business şi mediului de afaceri au fost astăzi la Preşedinţie pentru a discuta despre instituirea funcţiei de Ombudsman (avocat) al antreprenorilor.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, în discuţie a fost pusă viziunea instituţiei prezidenţiale asupra statutului Avocatului antreprenorilor, sarcinile şi atribuţiile aferente acestei funcţii, criteriile de selectare a candidaţilor, precum şi alte aspecte conceptuale pe acest subiect. O atenţie sporită a fost atribuită procedurii/mecanismului de selecţie şi numire în funcţia respectivă.

În cadrul dezbaterilor s-a convenit şi asupra paşilor următori în procesul de promovare a acestei iniţiative. Astfel, proiectul de lege va fi elaborat de instituţia prezidenţială în strînsă colaborare cu participanţii la reuniunea de astăzi, astfel ca la începutul lunii septembrie să fie înaintat spre consultări largi cu toate părţile interesate.

În urma definitivării proiectului, iniţiativa legislativă respectivă va fi înaintată de către Preşedintele ţării spre aprobare Parlamentului, pe parcursul sesiunii toamnă-iarnă 2019.

TVR MOLDOVA aminteşte că analistul şi politologul Dionis Cenuşă a spus astăzi că, constituirea instituţiei de ombudsman pentru business, propusă de Igor Dodon, este o idee bună, însă implementarea acesteia trebuie transmisă Guvernului, fără implicarea preşedintelui.

Politolog, despre iniţiativa lui Dodon de a institui funcţia de ombudsman al businessului: Preşedintele nu trebuie să se implice

Similare
RECOMANDĂRI