Republica Belarus, dispusă să ofere credite preferenţiale Republicii Moldova pentru repararea drumurilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Belarus, dispusă să ofere credite preferenţiale Republicii Moldova pentru repararea drumurilor

Vicepremierul Serghei Puşcuţa a avut o întrevedere cu Excelenţa Sa, Ambasadorul Republicii Belarus, dl Serghei Ciciuc. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia social-economică a ţării, dinamica relaţiilor bilaterale, precum şi despre posibilitatea implementării unor proiecte importante în domenii-cheie pentru Republica Moldova.

În debutul şedinţei, dl Serghei Puşcuţa a mulţumit Republicii Belarus pentru sprijinul constant oferit ţării noastre, adăugând că Republica Moldova este interesată în continuare de preluarea bunelor practici în mai multe domenii precum dezvoltarea economiei şi infrastructurii. „Bugetul pentru anul 2020 pune un accent deosebit pe investiţii, în special în domeniul infrastructurii. Ne dorim lansarea a cât mai multor proiecte investiţionale pentru dezvoltarea economiei Republicii Moldova. În acest sens, contăm pe sprijinul Dvs în atragerea investitorilor belaruşi în Republica Moldova”.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Belarus a reiterat deschiderea ţării sale de a intensifica colaborarea pentru dezvoltarea domeniilor de interes comun, prin oferirea unor credite preferenţiale în procesul de construcţie a drumurilor, precum şi pentru alte proiecte reciproc avantajoase. În context, dl Serghei Ciciuc s-a referit la reabilitarea drumului de ocolire a oraşului Vulcăneşti şi o parte a centurii oraşului Chişinău, precum şi la reabilitare a drumului M1, secţiunea de la Chişinău la Leuşeni, până la frontiera cu România, program care va fi finanţat din contul unui împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. „Ne dorim ca aceste proiecte să fie iniţiate în cel mai scurt timp”, a conchis Excelenţa sa, dl Serghei Ciciuc.

Similare
RECOMANDĂRI