Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova şi România vor colabora pentru a-şi promova vinurile pe piaţa internaţională

Republica Moldova şi România vor colabora pentru a-şi promova vinurile pe piaţa internaţională. Camera de Comerţ şi Industrie a României a semnat un Memorandum de colaborare cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului din Republica Moldova. Sunt propuse activităţi comune în pieţe de interes din Orientul Îndepărtat, pe continentul american sau pe alte pieţe extracomunitare unde se pot promova regiunile vitivinicole din cele două state.

Memorandumul de colaborare dintre cele două state va permite  promovarea vinurilor, a regiunilor oeno-turistice şi a unor trasee turistice din cele două state. Sunt prevăzute de asemenea, schimburi de experienţă şi vizite de studiu. A fost creată şi o platformă electronică numită wine-net, care  poate fi accesată din orice colţ al lumii.

ELENA OLEINIC-SILVINSCHI director adjunct, Agenţia de Investiţii: „Companiile din RM şi România producătorii produselor vinicole vor beneficia de platforma electronică, care va oferi posibilitatea ca produsele acestor companii să fie poziţionate în cadrul platformei să fie oferită o descriere a produselor, preţul, cantitatea disponibilă a acestor produse”.

20 de companii vinicole din Republica Moldova vor putea să-şi promoveze produsele pe piaţa din România, dar şi pe cea a Uniunii Europene.

CRISTIAN POSTOLACHI asistent manager vinărie: „În condiţiile actuale când pandemia a schimbat foarte mult preferiţele consumatorilor, platforma winenet ne-a schimbat foarte mult, să găsim parteneri de încredere în afara ţării, aici vorbim despre România şi Bulgaria. Visul nostru este să cucerim toată Europa”.

Secretarul General al Camerei de Comerţ şi Industrie din România, Bogdan Vişan, spune că memorandul semnat va fi o rampă de lansare pentru companiile vinicole de pe ambele maluri ale Prutului.

Memorandum de colaborare dintre România şi Republica Moldova

"Fie că vorbim de simpla promovare a companiilor din cele două state, fie de oenoturismul naţional şi interţări, suntem foarte încrezători că această colaborare dintre organizaţiile noastre va conduce la o creştere economică sustenabilă şi la un grad mai ridicat de bunăstare la nivelul cetăţenilor moldoveni şi români”.

Anul trecut, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România şi Republica Moldova a fost de 1,7 miliarde de euro. În acest an, până in luma mai, au fost schimburi comerciale de peste 805 de milioane de euro.
Similare
RECOMANDĂRI