Schimburile comerciale între Ucraina şi Republica Moldova au crescut cu peste 40% în doar un semestru
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Schimburile comerciale între Ucraina şi Republica Moldova au crescut cu peste 40% în doar un semestru

În prima jumătate a anului curent, schimburile comerciale între Ucraina şi Republica Moldova au crescut cu peste 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a declarat, vineri în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, premierul ucrainean Volodimir Groisman, care a spus că volumul schimburilor comerciale între ţări a ajuns aproape la $500 mil.".

"Dar aceasta nu este limita, deoarece Ucraina şi Republica Moldova au un mare potenţial de creştere a comerţului reciproc", a spus el.

Groisman a spus că, la nivelul ţărilor membre ale GUAM, se discută despre problema introducerii unui regim de liber schimb, care va contribui şi la un regim comercial simplificat între producătorii din cele patru ţări.

Şeful guvernului ucrainean a spus că guvernele ţărilor membre ale GUAM au sprijinit în unanimitate propunerea colegului moldovean de a elimina tariful de roaming la nivelul celor patru ţări între Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi Republica Moldova.

Întrebat despre posibilitatea de încetare a comunicaţiei feroviare între Ucraina şi Rusia, premierul ucrainean a spus că ţara sa nu va lua niciodată o decizie care ar putea dăuna partenerului său comercial din Moldova în transportul de tranzit.
Similare
RECOMANDĂRI