SUA va susţine R. Moldova în atenuarea efectelor crizei pandemice
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

SUA va susţine R. Moldova în atenuarea efectelor crizei pandemice

SUA va susţine eforturile ţării noastre de stabilizare economică şi atenuare a efectelor crizei pandemice. Despre aceasta a dat asigurări Ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, în cadrul unei conferinţe la care a participat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean şi reprezentanţii USAID.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind repercursiunilor COVID-19 asupra activităţii economice şi provocărilor la nivel macroeconomic.
  
„Împreună cu colegii de la Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională am elaborat pachetul de măsuri bugetar-fiscale care a fost aprobat recent de Guvern, iar în continuare, pe platforma unui grup de lucru intersectorial, lucrăm la un plan consolidat de politici economice anticriză necesare pe termen scurt, mediu şi lung. Pentru a calibra corect aceste măsuri, ne consultăm cu asociaţiile de business şi experţii economici de pe toate platformele”, a spus Sergiu Railean.
 
De asemenea, au fost discutate şi unele acţiuni ce ar susţine relansarea activităţii economice imediat după finalizarea crizei, în special pentru sectoarele cel mai mult afectate, IMM-uri, producători autohtoni etc.
 
Oficialii au abordat şi unele aspecte privind derularea unor proiecte şi iniţiative comune. Sergiu Railean a dat asigurări privind deschiderea ministerului şi maxima implicare în proiectele realizate cu suportul SUA.
  
Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii, în anul 2019 a înregistrat suma de 98,664 mln USD, şi a crescut cu 4,26% în comparaţie cu anul 2018. La moment, în Republica Moldova îşi desfăşoară activitatea 398 întreprinderi cu capital american, valoarea investiţiilor în capitalul social fiind de circa 522,946 mln lei.
 
Similare
RECOMANDĂRI