Tarifele de roaming ar putea fi eliminate în cadrul ţărilor GUAM
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Tarifele de roaming ar putea fi eliminate în cadrul ţărilor GUAM

Cetăţenii din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan şi Republica Moldova ar putea vorbi la telefon fără a achita tarife de roaming. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul reuniunii şefilor de Guverne GUAM.

„O temă nouă a fost deschisă astăzi în cadrul acestui summit: posibilitatea eliminării tarifelor de roaming în cadrul ţărilor membre ale GUAM. Şi Georgia şi Ucraina şi Republica Moldova duc aceste discuţii în cadrul Parteneriatului Estic cu Uniunea Europeană. Şi de ce nu, am zis să oferim un exemplu: cât de repede putem să ne mişcăm în cadrul platformei GUAM. Este o temă care urmează să fie pregătită şi discutată şi în cadrul ulterioarelor reuniuni”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip în cadrul conferinţei comune a celor 4 oficiali.

Amintim că premierul Pavel Filip a discutat despre eliminarea tarifelor de roaming între România şi Republica Moldova cu ministrul român al Economiei Dănuţ Andruşca, aflat în vizită la Chişinău în luna mai. De asemenea, subiectul eliminării tarifelor de roaming cu ţările Uniunii Europene a fost discutat şi în cadrul summit-ului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, la care a participat şi prim-ministrul.

Similare
RECOMANDĂRI