Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău ar putea să fie renovat cu suportul financiar al Austriei
Sursa foto:Facebook/Teatrul National de Opera si Balet Maria Biesu Vizualizari:

Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău ar putea să fie renovat cu suportul financiar al Austriei

Republica Austria este dispusă să ofere suport financiar pentru renovarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Republicii Austria în Republica Moldova, Christine Freilinger în cadrul întrevederii de astăzi, 1 august, cu Ministrul Finanţelor, Natalia Gavriliţa.

În cadrul discuţiei, părţile au discutat mai multe subiecte de pe agenda bilaterală şi au stabilit noi domenii de cooperare.

Ministrul Finanţelor a mulţumit părţii austriece pentru suportul constant oferit Republicii Moldova, precizând că R. Moldova intenţionează să majoreze capacitatea de absorbţie a resurselor externe. Natalia Gavriliţa a prezentat şi politicile fiscale adoptate recent de minister, explicând necesitatea lor în contextul deblocării asistenţei financiare externe, a spaţiului fiscal redus şi a costurilor mai mari decât planificate pentru acoperirea legii salarizării.

Christine Freilinger a menţionat că Republica Austria va continua să sprijine Republica Moldova în domeniile economic, social şi cultural. În acest sens, ambasadorul Republicii Austria a declarat că ţara sa este dispusă să ofere suport financiar pentru renovarea Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” din Chişinău, precizând că Republica Moldova are oameni foarte talentaţi care trebuie susţinuţi, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanţelor.

Similare
RECOMANDĂRI