Tinerii pedagogi vor primi alocaţii mai mari. Banii nu vor mai fi livraţi în tranşe, ci anual
Sursa foto:telegraph.md Vizualizari:

Tinerii pedagogi vor primi alocaţii mai mari. Banii nu vor mai fi livraţi în tranşe, ci anual

Tinerii specialişti angajaţi prin repartizare de către minister în instituţiile de învăţământ din ţară, vor primi alocaţii majorate în primii trei ani de activitate. Executivul a aprobat astăzi hotărârea care vine să motiveze tinerii specialişti din sistemul educaţional să lucreze în şcoli.

„Noi trebuie să avem o abordare sistemică să fim siguri că am creat un sistem eficient în educaţie şi eu vă asigur că atunci vom găsi şi banii necesari”, a menţionat premierul Pavel Filip.

Pentru absolvenţii facultăţilor pedagogice din instituţiile de învăţământ superior, alocaţia va creşte de la 45 la 120 de mii de lei. Specialiştii nu îşi vor mai primi banii în tranşe, cum era anterior, ci vor avea o indemnizaţie în valoare de 40 mii de lei anual. Suma va fi achitată în termen de o lună de la data angajării în funcţie, la expirarea unui an de activitate în funcţie şi la expirarea a 3 ani de activitate în funcţie.

De asemenea, vor creşte şi indemnizaţiile pentru absolvenţii învăţământului profesional tehnic post-secundar. Aceştia vor primi  96 de mii de lei în primii 3 ani de activitate, cu 60 de mii de lei mai mult, decât în prezent. Anual, tinerii specialişti vor ridica câte 32 de mii de lei.

Prin consolidarea sistemului de facilităţi pentru tinerii specialişti din domeniul pedagogic, Guvernul doreşte să asigure instituţiile de învăţământ cu numărul necesar de cadre didactice. În anul de studii 2018 – 2019, sunt circa 2000 de posturi vacante în instituţiile de învăţământ.

Similare
RECOMANDĂRI