Transportatorii de pasageri, mărfuri şi colete, cei naţionali şi internaţionali, în vizorul Serviciului Fiscal de Stat
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Transportatorii de pasageri, mărfuri şi colete, cei naţionali şi internaţionali, în vizorul Serviciului Fiscal de Stat

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) susţine că va asigura monitorizarea continuă a activităţilor economice cu un înalt risc de neconformare fiscală, pentru a preîntâmpina posibile cazuri de prejudiciere a bugetului de stat.

Potrivit instituţiei, pe parcursul anului 2020, au fost întreprinse acţiuni de conformare voluntară şi forţată faţă de contribuabilii care prestează servicii de transport interurban/internaţional de persoane, în regim taxi, şi persoane fizice care practică activitate de transport ilicit de persoane în traficul internaţional şi în regim taxi. 

În aceeaşi perioadă, Serviciul Fiscal de Stat a recepţionat 278 dosare contravenţionale cu privire la practicarea transportului de persoane şi/sau mărfuri, prezentate de către Agenţia Naţională Transport Auto, în rezultatul acţiunilor de administrare fiscală întreprinse faţă de persoane fizice (şoferi) ce practică ilicit transport de persoane şi/sau colete în traficul internaţional, 72 persoane fizice (şoferi) au fost sancţionate contravenţional, în baza art. 263 alin. 1 din Codul contravenţional. 
Similare
RECOMANDĂRI