Trei încăperi în valoare de circa 2 milioane de lei, puse sub sechestru de către ARBI a CNA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trei încăperi în valoare de circa 2 milioane de lei, puse sub sechestru de către ARBI a CNA

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA a aplicat sechestre în valoare de circa 2 milioane de lei, în baza delegaţiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre bunurile indisponibilizate sunt trei încăperi locative.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracţiuni, CNA şi-a desfăşurat activitatea şi pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupţiei, analitică, de expertiză şi educaţie anticorupţie. Astfel Direcţia analitică a finalizat 6 analize operaţionale în privinţa a 24 subiecţi, a iniţiat 5 analize operaţionale noi, alte 102 analize operaţionale şi strategice fiind în procedură.

Direcţia legislaţie şi expertiză anticorupţie a recepţionat 21 de proiecte de acte normative pentru expertizare, 16 rapoarte de expertiză şi 3 avize au fost remise autorilor, iar 38 de proiecte sunt în procedură, iar în cancelaria Centrului au fost înregistrate 986 de materiale şi  26 de apeluri au fost recepţionate la Linia naţională anticorupţie

Direcţia educaţie anticorupţie a desfăşurat 7 activităţi de informare şi sensibilizare cu privire la riscurile şi consecinţele implicării în acte de corupţie în mai multe entităţi publice, alte 5 instruiri sunt preconizate pentru săptămâna în curs. Totodată, trei entităţi publice se instruiesc prin intermediul platformei de studiere la distanţă E-Learning, elaborată de CNA cu suportul PNUD Moldova.

De asemnea au fost eliberate 57 de caziere de integritate, iar la moment, 3 persoane se deţin în Izolatorul de urmărire penală al CNA.
Similare
RECOMANDĂRI