UE oferă suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii din stânga Nistrului în procesul de transferare a activităţilor pe platforme online
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UE oferă suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii din stânga Nistrului în procesul de transferare a activităţilor pe platforme online

15 companii din stânga Nistrului îşi vor putea crea site-uri cu ajutorul platformei GoOnline, datorită asistenţei acordate de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

GoOnline va oferi solicitanţilor un set de servicii digitale, care include crearea unei pagini web, conectarea la sistemele de livrare, branding, comunicare, design şi management a reţelelor de socializare. Toate aceste instrumente, dezvoltate în mai puţin de o lună, vor ajuta antreprenorii să fie mai aproape de clienţii lor şi să se adapteze la noile realităţi impuse de criza pandemică. 

„Pentru noi este foarte important să susţinem antreprenorii care întâmpină dificultăţi legate de digitalizarea afacerilor şi să le propunem soluţii complexe pentru dezvoltare. Ne bucurăm că suntem partenerii programului GoOnline şi să susţinem dezvoltarea afacerilor în stânga Nistrului”, afirmă Zinaida Emelianova, directoarea OSC Agenţia pentru Inovare şi Dezvoltare din Tiraspol.

În următoarele trei luni, cereri de înregistrare pot depune întreprinderi specializate în: producerea articolelor de decor, vinificaţie, turism, industria uşoară, agricultură, produse de patiserie, producerea mobilierului, producerea jucăriilor pentru copii, producerea încălţămintei, servicii creative precum creare de animaţii, video, spectacole, evenimente, predarea limbilor străine, etc.

Serviciile platformei sunt deschise de asemenea pentru companiile sau liber profesioniştii din industria creativă care prestează servicii digitale, cum ar fi IT, marketing, comunicare, design, dezvoltarea de afaceri, integrare plăţi, logistică şi livrare.

„Programul UE Măsuri de promovare a încrederii facilitează accesul egal şi echitabil la oportunităţi economice pe ambele maluri ale râului Nistru, prin transformarea digitală a afacerilor, ajutându-le să devină reziliente inclusiv la perturbările provocate de criza COVID”, spune Elena Cabac, coordonatoare de proiect în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD.

Pentru a beneficia de serviciile platformei GoOnline, companiile şi experţii trebuie să se înregistreze, completând acest formular pe pagina web goonline.md. Costurile serviciilor digitale vor fi acoperite de Programul UE.

În perioada aprilie - august, 60 de întreprinderi au beneficiat de suport pentru elaborarea vitrinelor web, a identităţilor vizuale, a paginilor pe Facebook şi Instagram sau pentru conectarea la sisteme de plăţi electronice. 

„Programul GoOnline a fost lansat de echipa Artcor ca răspuns la criza cauzată de COVID-19. Pentru noi a fost extrem de important să oferim, pe de o parte, un prim ajutor digital IMM-urilor care au fost afectate de pandemie, iar  pe de altă parte să creăm oportunităţi de colaborare pentru agenţiile digitale”, susţine Viorica Cerbuşca, directoarea centrului Artcor şi coordonatoarea programului GoOnline.

GoOnline este un proiect iniţiat de Asociaţia Companiilor de Creaţie din Moldova şi implementat de Centrul Industriilor Creative Artcor. Platforma, lansată în aprilie 2020, este susţinută de Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID, Suedia şi Marea Britanie; Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în cadrul Proiectului „Optim - Oportunităţi prin Tehnologii şi Inovaţie în Moldova” realizat de HELVETAS Swiss Intercooperation, partenerul Agenţia de Investiţii a Republicii Moldova, Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD.
Similare
RECOMANDĂRI