Un operator de telecomunicaţii din Republica Moldova a fost vândut cu peste 31 de milioane de dolari
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un operator de telecomunicaţii din Republica Moldova a fost vândut cu peste 31 de milioane de dolari

Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deţinută în întregime de compania Telia Company, a ajuns la o înţelegere în vederea vânzării cotei sale de 100 procente de acţiuni, deţinute în compania Moldcell, companiei CG Cell Technologies DAC, la un pret tranzacţional de 31.5 millioane dolari SUA.

“Sunt bucuros să anunţ despre finalizarea procesului de părăsire a regiunii Eurasia, fapt ce ne va permite să ne concentrăm în întregime asupra pieţelor din Europa de Nord şi Ţările Baltice. Moldcell este o companie administrată foarte bine de către angajaţii săi dedicaţi şi talentaţi, cărora vreau să le mulţumesc pentru contribuţia lor pe tot parcursul acestor ani. Le dorim mult succes în următoarea etapă de dezvoltare a companiei”, a spus Christian Luiga, Preşedintele Interimar şi Directorul Executiv Telia Company, potrivit unui comunicat de presă publicat pe moldcell.md.

Compania Fintur Holdings B.V, (Fintur) vinde cota sa de 100 de procente de acţiuni deţinute în compania Moldcell S.A (Moldcell) companiei CG Cell Technologies DAC, deţinută în întregime de CG Corp Global.

Până la semnarea contractului, compania Telia Company a finalizat analiza strictă şi verificarea cumpărătorului, inclusiv prin atragerea consultanţilor externi.

Cota-parte a companiei Moldcell în veniturile din servicii ale companiei Telia Company constituie aproximativ 0.7 procente şi 0.6 procente ale indicatorului EBITDA.

Moldcell este al doilea cel mai mare operator de telecomunicaţii din Republica Moldova şi are aproximativ 900 000 de clienţi. Pentru a fi finalizată, tranzacţia nu este supusă niciunei condiţii şi compania Telia Company aşteaptă sa finalizeze vânzarea acţiunilor în primul trimestru al anului 2020.
Similare
RECOMANDĂRI