Vama a încasat la bugetul de stat peste două miliarde de lei în luna iulie
Sursa foto:customs.gov.md Vizualizari:

Vama a încasat la bugetul de stat peste două miliarde de lei în luna iulie

Veniturile colectate de Serviciul Vamal la bugetul de stat, în luna iulie a anului curent, au crescut cu 182,5 mil. lei (10%) faţă de perioada similară a anului trecut, însumând peste 2 mlrd. lei. Numărul declaraţiilor vamale perfectate în această perioadă se cifrează la 52.051.

De asemenea, în primele şapte luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 12 mlrd. 336 mil. lei, depăşind cu 817 mil. de lei încasările pentru aceeaşi perioadă a anului precedent.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul lunii trecute, au fost relevate 818 încălcări ale legislaţiei vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depăşirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declaraţiei vamale, nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum. Totodată, în perioada de referinţă, au fost întocmite 395 procese-verbale cu privire la contravenţie şi aplicate amenzi în sumă de peste 2 mil. lei.

În luna iulie, fluxul unităţilor de transport a înregistrat o creştere semnificativă, constituind 487.430 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leuşeni şi Sculeni, cu 95.380 şi, respectiv, 65.166 de traversări.

În aceste condiţii, Serviciul Vamal va continua să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru reducerea la maxim a timpului de aşteptare în vamă şi fluidizarea traficului în perioada estivală.

Similare
RECOMANDĂRI