Veste bună pentru agricultori: Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii, prunele şi cireşele moldoveneşti
Sursa foto:aqgora.md Vizualizari:

Veste bună pentru agricultori: Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii, prunele şi cireşele moldoveneşti

Vor fi majorate cotele de export în UE pentru strugurii de masă, prunele şi cireşele moldoveneşti. Comisia politică externă şi integrare europeană a aprobat, în şedinţa de astăzi, avizul consultativ privind iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Deciziei Comitetului de asociere în Configuraţia Comerţ Republica Moldova – Uniunea Europeană de actualizare a anexei XV la Acordul de Asociere, semnat la Bruxelles, la 27 iunie 2014. 

Agricultorii din Republica Moldova vor putea exporta în UE cantităţi mai mari de struguri, prune şi cireşe, fără a achita taxele vamale. Ţara noastră va beneficia de cote tarifare suplimentare, cu o majorare de 50% faţă de volumul actual pentru struguri şi prune şi o nouă cotă fără taxe vamale pentru cireşe – de 2 000 tone. 

Totodată, vor fi majorate volumele de declanşare pentru grâu, orz, porumb şi cereale prelucrate, precum şi cota la alcoolul etilic. 

La rândul său, Republica Moldova va majora treptat volumul contingentelor tarifare pentru mărfurile originare din UE în cazul cărnii de porc şi de pasăre, produselor lactate şi zahărului. 

Similare
RECOMANDĂRI