Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Veşti bune de la Bruxelles. În următorii ani, Parteneriatul Estic ar putea primi peste 20 de miliarde de euro

Veşti bune de la Bruxelles. În următorii şapte ani, Uniunea Europeană ar putea aloca peste un miliard de euro pentru Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de europarlamentarul român Siegfried Mureşan, într-un interviu pentru TVR MODLOVA.

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Parlamentul Republicii Moldova, Siegfried Mureşan, spune că UE ar putea acorda ţărilor din Parteneriatul Estic peste 20,5 miliarde de euro, in perioada următoare.
 
Potrivit europarlamentarului român, Republica Moldova ar urma să primească între 900 de milioane şi un miliard de euro din partea UE, în următorii şapte ani. Cei mai mulţi bani vor fi concentraţi în proiecte de infrastructură si interconectarea energetică a ţării cu spaţiul comunitar. Astfel ponderea fondurilor UE în asemenea programe va creşte de la 20 la 50% din volumul total.
 
În ultimii şapte ani, Republica Moldova a primit peste 700 de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Întregul Interviu îl veţi putea urmări vineri, 18 octombrie, pe site-ul www.tvrmoldova.md şi duminică în emisiunea Conexiuni, de la ora 19.00.
Similare
RECOMANDĂRI