Andrei Năstase: Nu voi sta niciodată în genunchi în faţa Rusiei
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Andrei Năstase: Nu voi sta niciodată în genunchi în faţa Rusiei

Candidatul Partidului Platforma DA la funcţia de şef al statului, Andrei Năstase, spune că R. Moldova se află, în prezent, în izolare internaţională. El susţine că dacă va ajunge preşedinte va pleda pe relaţii avantajoase, pe principii de egalitate, cu Federaţia Rusă. Andrei Năstase afirmă că va pune în aplicare parteneriatul strategic cu România, SUA, cu UE, dar şi va pleda pentru relaţii bune cu Ucraina. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unor dezbateri TV.

El a vorbit despre importanţa consolidării şi dezvoltării parteneriatelor strategice pe care R. Moldova le are cu România, Statele Unite ale Americii, dar şi intensificarea colaborărilor cu Uniunea Europeană în cadrul Acordului de asociere deja existent.

"Din păcate, suntem într-o izolare completă, R. Moldova se află izolată. Preşedintele Dodon şi-a făcut o obişnuinţă de a merge la Moscova, cum merg eu în fiece zi în ţară şi discut cu oamenii, cum merg eu la Bucureşti, Bruxelles, Londra sau în altă parte. Din păcate, R. Moldova, în ultimii patru ani de zile, din cauza unei politici şi a unor activităţi diplomatice inexistente, este izolată şi, din cauza asta, suferă oamenii. O voi scoate din izolare, voi pune în aplicare parteneriatul strategic cu România, SUA, cu UE, cu care avem un Acord de Asociere şi, bineînţeles, vom avea avea nişte relaţii foarte bune cu vecinii noştri - ucrainenii, mai apoi beloruşii şi, bineînţeles, cu Rusia vom avea relaţii reciproc avantajoase, de pe principiul de egalitate pentru că în faţa Rusiei Andrei Năstase şi echipa sa nu va sta niciodată nici în genunchi şi nici în patru labe, aşa cum stă Igor Dodon", a menţionat Andrei Năstase.
Similare
RECOMANDĂRI