Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Dorin Chirtoacă insistă pe excluderea lui Igor Dodon din cursa prezidenţială

Dorin Chirtoacă insistă pe excluderea lui Igor Dodon din cursa prezidenţială. Candidatul Blocului UNIREA a mai depus un demers la Comisia Electorală Centrală în acest sens. Motivele invocate de Dorin Chirtoacă sunt relaţiile pe care le-ar avea Igor Dodon cu serviciile secrete ruse, dar şi susţinerea acestuia de către liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. Acuzaţiile au fost numite drept nefondate de purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon.

Dorin Chirtoacă a adus acuzaţiile la adresa lui Igor Dodon chiar în sala de şedinţe a Comisiei Electorale Centrale. El spune că Moscova se implică direct în alegerea noului preşedinte al Republicii Moldova, dar şi că planifică fraudarea scrutinului prezidenţial.

DORIN CHIRTOACĂ, candidat la funcţia de preşedinte, Blocul UNIREA: "Astăzi am mai depus un demers repetat unde am prezentat toate aceste dovezi, prezenta spionilor ruşi la Chişinău, declaraţiile lui Putin, Narîşkin, Lavrov şi respectiv, solicitarea expresă de excludere a lui Dodon din competiţie pentru că art. 75 alineatul 5 din Codul Electoral nu permite susţinerea candidaţilor de către persoane din afară".

Contactată de TVR Moldova pentru a comenta acuzaţiile lui Chirtoacă, purtătoarea de cuvânt a candidatului independent, Igor Dodon, a avut aceeaşi reacţie ca şi în cazul acuzaţiilor lansate de PAS.

Reacţia Ludmilei Munteanu, purtător de cuvânt al candidatului independent, Igor Dodon: "Sunt acuzaţii fără fond şi, în general, asemenea subiecte nu au nicio tangenţă cu activitatea preşedintelui sau a Preşedinţiei".

Conducerea CEC spune că a luat act de demersul depus de Dorin Chirtoacă şi va emite un comunicat în acest caz. În schimb, membrii CEC l-au atenţionat pe candidatul Blocului UNIREA să se abţină de la asemenea replici în sediile electorale. 

MAXIM LEBEDINSCHI, secretarul Comisiei Electorale Centrale: "În primul rând, vrem să aducem aminte atât concurenţilor electorali, cât şi colegilor din mass-media că în sediul CEC sunt interzise declaraţiile politice, precum şi în oricare sediu a oricărui organ electoral".
Similare
RECOMANDĂRI