Maia Sandu, despre investigaţia Rise şi Dossier: Igor Dodon este un om slab, controlat şi nu poate să deţină o asemenea funcţie ca cea de preşedinte
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Maia Sandu, despre investigaţia Rise şi Dossier: Igor Dodon este un om slab, controlat şi nu poate să deţină o asemenea funcţie ca cea de preşedinte

Candidatul PAS pentru fotoliul de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu o reacţie la investigaţia publicată de Rise Moldova şi Dossier Center. 

„În cazul unui om care ar avea cât de cât responsabilitate şi demnitate ar fi trebuit să îşi dea demisia şi ar fi trebuit să se retragă imediat din viaţa politică. Asta ar fi trebuit să facă şi atunci când a apărut informaţia cu banii din Bahamas, când a apărut informaţia cu punga cu bani de la Plahotniuc. 

Concluziile sunt două – Igor Dodon este un om slab, controlat şi nu poate să deţină o asemenea funcţie ca cea de preşedinte. Şi a doua – avem instituţii foarte slabe.  Vorbim de atâta timp că statul nostru este capturat, iată acesta este un exemplu când instituţiile noastre nu au putut să prevină aceste lucruri. Bineînţeles că trebuie să cerem să se facă dreptate, să se ia măsuri, problema este că atât timp cât aceste instituţii sunt subordonate lui Igor Dodon, instituţiile nu fac nimic. Noi am mers în aceste instituţii, este exact aşa cum a fost şi cu Plahotniuc, noi am mers în instituţiile statului, acestea sunt paralizate din cauza controlului şi nu se întâmplă nimic. Noi am mers la procurorul general când au apărut imaginile video cu banii pe care i-a luat Igor Dodon de la Plahotniuc şi aţi văzut ce răspuns am primit. Impresiile mele despre Stoianoglo sunt că el nu vrea să se ocupe de corupţia politică, el crede că nu e treaba procuraturii. Iar asta este greşit", a menţionat Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni TV. 

Totodată, ea a mai declarat: "Noi am mers la SIS să vedem ce ne spune instituţia în raport cu consultanţii pe care îi are Igor Dodon. Dacă se dovedeşte că are consultanţă şi nu este raportată la CEC, este o încălcare gravă a legislaţiei şi concurentul electoral trebuie să fie sancţionat".

Amintim că ”Dossier Center” şi Rise Moldova au publicat o investigaţie, privind implicarea serviciilor speciale ruse în politica internă a R. Moldova, dar şi relaţiile lui Igor Dodon cu anumite persoane de la Moscova. Totodată, investigaţia arată că Moscova a primit, în repetate rânduri, de la politicienii din R. Moldova textele discursurilor lor ţinute pe platforme locale şi internaţionale. 
Similare
RECOMANDĂRI