Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PAS a depus o sesizare la CEC pentru a verifica dacă în rapoartele financiare ale candidatului Igor Dodon se regăsesc banii pentru un sondaj electoral realizat prin telefon

Partidul Acţiune şi Solidaritate a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală pentru a verifica dacă în rapoartele financiare ale candidatului Igor Dodon se regăsesc banii pentru un sondaj electoral realizat prin telefon. Asta după ce în spaţiul public au apărut mai multe convesaţii telefonice în care oamenii sunt îndemnaţi să voteze cu Igor Dodon. Reprezentanţii PAS îl acuză pe preşedintele în exerciţiu de utilizarea resurselor administrative prin folosirea bazei de date Moldtelecom. De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al candidatului Igor Dodon respinge toate aceste acuzaţii.

Potrivit unei investigaţii realizate de jurnaliştii de la Ziarul de gardă, de la începutul campaniei electorale mai mulţi cetăţeni au fost sunaţi de persoane care s-au dat drept reprezentanţi ai Centrului de investigare a opiniei publice şi le-au sugerat să voteze cu Igor Dodon la prezidenţiale. Potrivit reprezentanţilor PAS, această practică încalcă legislaţia electorală.

„Articolul 70 din Codul Electoral menţionează că în perioada electorală orice fel de sondaje de opinie cu privire la preferinţele politice ale alegătorilor, pot fi efectuate doar cu condiţia înştiinţării prealabile CEC. ori înţelegem că nu este cazul. totadată utilizarea bazei de date a operatorului de telefonie fixă, Moldtelecom, reprezintă clar acţiuni de utilizare a resurselor administrative”, a spus OLESEA STAMATE, vicepreşedinte PAS.

Contactată de TVR MOLDOVA, Ludmila Muntean, purtătorul de cuvânt al candidatului Igor Dodon, a respins acuzaţiile reprezentanţilor PAS.

„Agitaţia în favoarea candidatului Igor Dodon are loc în strictă conformitate cu legislaţia electorală. Toate detaliile despre finanţare le găsiţi în rapoartele prezentate la CEC. Baza de date a Moldtelecom-ului nu este utilizată de reprezentanţii staff-ului electoral. Comunicarea electorală prin telefon se realizează de persoane terţe, în baza acordului semnat”, a declarat Ludmila Muntean.

Partidul Acţiune şi Solidaritate a cerut poliţiei şi Comisiei Electorale Centrale să identifice persoanele responsabile de realizarea sondajului şi să stabilească sursa de finanţare a acestei activităţi.
Similare
RECOMANDĂRI