Platforma DA a depus un denunţ la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon. Andrei Năstase: A încălcat flagrant Codul Penal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Platforma DA a depus un denunţ la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon. Andrei Năstase: A încălcat flagrant Codul Penal

Partidul Platforma DA depune un denunţ la Procuratura Generală. Despre acest lucru a anunţat candidatul Partidului Platforma DA la funcţia de preşedinte al R. Moldova, Andrei Năstase, într-un live pe Facebook.

"Am elaborat un denunţ pe care o să-l depunem la Procuratură, ca Procuratura Generală să examineze acţiunile preşedintelui Igor Dodon prin prisma infracţiunilor prevăzute de articolele 327, 328, 337, este vorba de abuzul de serviciu, excesul de putere, trădare de patrie, infracţiuni prevăzute de Codul Penal. R. Moldova a devenit, în ultimii ani, un poligon experimental pentru forţele care îşi fac de cap în ţara noastră. Cel mai recent exemplu  arată în ce stadiu de degradare se află Preşedinţia R. Moldova ca instituţie şi în ce mare pericol a ajuns R. Moldova. Igor Dodon e luat în mâinile celor care îşi bat pur şi simplu joc de cetăţenii R. Moldova. Situaţia este extrem de gravă, iar deciziile pe care le voi lua în calitate de viitor preşedinte vor destructura toată această construcţie externă care miroase tare urât a spionaj extrem de periculos. Voi fi cel care va curăţa R. Moldova de spioni şi de agenţii de toate felurile, de toţi cei care reprezintă interesele altor puteri pe teritoriul ţării noastre. Aceste alegeri dovedesc că structurile noastre de securitate sunt într-un colaps total, incapabile să vegheze la suvernitatea R. Moldova. Fiecare face ce vrea, însuşi Dodon fiind anexa unor interese străine la noi în ţară. Sunt singurul care nu are cheiţe în exteriorul ţării, acesta este motivul pentru care sunt atacat şi linşat", a menţionat Andrei Năstase.


"În urma examinării informaţiei, am constatat că organele de anchetă sunt obligate să investigheze sub aspect penal acţiunile sau inacţiunile preşedintelui Dodon. Procuratura Generală are obligaţia de a examina informaţiile ce au apărut în spaţiul public", a menţionat deputatul Platformei DA, Dinu Plângău. 
Similare
RECOMANDĂRI