Alegeri Parlamentare Anticipate: Cu ce acte de identitate putem vota
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Alegeri Parlamentare Anticipate: Cu ce acte de identitate putem vota

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, alegătorii pot vota pe teritoriul Republicii Moldova cu următoarele acte de identitate:

 buletinul de identitate valabil cu fişa de însoţire, care confirmă domiciliul sau reşedinţa titularului pe teritoriul secţiei de votare;
 buletinul de identitate provizoriu;
 legitimaţia de serviciu pentru militarii în termen;
 livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil.

Pentru votarea la secţiile de votare din străinătate, alegătorii trebuie să prezinte unul din următoarele acte de identitate:

 paşaportul cetăţeanului, inclusiv cu termen de valabilitate expirat;
 buletinul de identitate valabil;
 sau livretul de marinar.

Cetăţenii care nu deţin un act de identitate valabil necesar pentru a vota pe teritoriul R. Moldova, pot solicita un butetin de identitate provizoriu, eliberat în mod gratuit şi conform principiului teritorial, la centrele multifuncţionale ale Agenţiei Servicii Publice, care vor fi deschise între orele 07.00-21.00 în ziua votării.

Solicitanţii nu vor fi obligaţi să prezinte documente de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care modificările se atestă în Registrul de stat al populaţiei.

În ziua scrutinului, secţiile de votare sunt deschise între orele 07.00 şi 21.00. În cazul în care la secţia de votare s-a format rând, biroul electoral poate decide prelungirea termenului votării, cu cel mult două ore.
Similare
RECOMANDĂRI