Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabenii de peste hotare pot să-şi găsească cea mai apropiată sau potrivită secţie de vot printr-o aplicaţie online

Basarabenii de peste hotare pot să-şi găsească cea mai apropiată sau potrivită secţie de vot printr-o aplicaţie online realizată de o echipă internaţională de specialişti IT. Aplicaţia Voteazăfărăcoadă.eu este gratuită şi poate fi folosită de pe telefonul mobil, tabletă sau calculator.

Aplicaţia Voteazăfărăcoadă.eu a fost dezvoltată de 8 specialişti IT, 6 dintre dintre aceştia fiind basarabeni din Olanda, Norvegia, Marea Britanie şi România.

SINCRON: NICOLAE POPESCU specialist IT: „Platforma pe care am făcut-o calculează într-un mod  inedit, inteligent secţia care ar fi potrivită la care tu ar trebui să votezi. De exemplu, secţia potrivită ar fi simplu să votezi ar fi secţia cea mai apropiată, însă nu neapărat că secţia mai apropiată o să-ţi salveze timp sau bani şi nervi.  

ALEXANDRU GUZUN specialist IT: „În Europa platforma dată va fi foarte utilă, unde diferenţa de 10, 20, 50 de kilometri poate să-ţi salveze jumătate de zi  sau poate să reprezinte diferenţa reuşeşti să votezi sau nu reuşeşti să votezi.”

Aplicaţia este disponibilă doar în limba română.

Plarforma ne dă două butoane principale caută automat sau manual. Dacă apăsăm pe caută automat ne caută automat geopoziţia calculatorului la moment sau a telefonului. Uite a fost întrebarr de la o doamnă din Sicilia, unde poate în Sicilia să voteze. În Sicilia nu există secţii de vot şi cea mai apropiată este la 312 km şi foarte puţini au votat, deci, varianta e foarte bună.

Realizatorii aplicaţiei vor oferi şi sprijin tehnic şi informaţional în ziua scrutinului din 11 iulie. La alegerile parlamentare s-au înscris prealabil peste o sută de mii de basarabeni din Diaspora. La scrutinul prezindenţial din 2020, au votat peste 260 de mii de persoane iar cei mai mulţi votanţi au fost in Marea Britanie, Germania, Franţa şi Italia.
Similare
RECOMANDĂRI