Cetăţenii R. Moldova pot intra în posesia buletinelor de identitate provizorii şi în ziua alegerilor parlamentare anticipate
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Cetăţenii R. Moldova pot intra în posesia buletinelor de identitate provizorii şi în ziua alegerilor parlamentare anticipate

Centrele multifuncţionale ale Agenţiei Servicii Publice vor activa conform unui program special de muncă: în intervalul orelor 07:00-21:00, astăzi, 11 iulie, în ziua desfăşurării alegerilor parlamentare anticipate.

La solicitarea cetăţenilor Republicii Moldova cu vârsta peste 18 ani vor fi eliberate buletine de identitate provizorii şi vor fi înmânate buletinele de identitate confecţionate.

Astăzi, centrele multifuncţionale vor asigura eliberarea, în mod gratuit, a buletinului de identitate provizoriu, la solicitarea cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova care în ziua desfăşurării scrutinului electoral nu deţin act de identitate valabil necesar pentru efectuarea votării în condiţiile legii.

Eliberarea buletinelor de identitate provizorii se va efectua conform principiului teritorial, şi anume:

  1. a) la Centrul multifuncţional în a cărui rază de competenţă teritorială solicitantul are înregistrare la domiciliu sau la reşedinţa temporară, care este valabilă.
  2. b) în cazul în care solicitantul are înregistrare şi la domiciliu şi la reşedinţa temporară şi acea din urmă este valabilă, buletinul de identitate provizoriu se va elibera numai la subdiviziunea în a cărei rază de competenţă teritorială acesta îşi are reşedinţa temporară valabilă;
  3. c) cetăţenilor cu drept de vot care anterior nu au deţinut acte de identitate, buletinul de identitate provizoriu li se va elibera la Centrul multifuncţional în a cărui rază de competenţă teritorială solicitantul concomitent se va înregistra la domiciliu sau la reşedinţa temporară;
  4. d) cetăţenilor cu drept de vot radiaţi din evidenţă - la Centrul multifuncţional în a cărui rază de competenţă teritorială se află ultimul domiciliu sau, după caz, ultima reşedinţă temporară, sau la Centrul multifuncţional în a cărui rază de competenţă teritorială solicitantul concomitent se va înregistra la domiciliu sau la reşedinţa temporară;
  5. e) studenţilor şi elevilor cu drept de vot, înmatriculaţi în instituţiile de învăţământ în localităţile în care nu au înregistrare la domiciliu sau la reşedinţa temporară, buletinul de identitate provizoriu se va elibera la subdiviziunea ASP în a cărei rază de competenţă teritorială se află instituţia de învăţământ respectivă, la prezentarea carnetului de student/elev al instituţiei de învăţământ din localitatea respectivă.
  6. f) persoanelor aflate în instituţiile penitenciare şi izolatoare de urmărire penală, instituţiile de asistenţă socială sau medico-sanitare specializate, buletinul de identitate provizoriu se va elibera la Centrul multifuncţional în a cărui rază de competenţă teritorială se află instituţia respectivă.

Solicitanţii nu vor prezenta documentele de stare civilă dacă nu au intervenit schimbări în datele personale de la eliberarea ultimului act de identitate sau în cazul în care informaţia cu privire la datele personale şi modificarea lor se atestă în Registrul de stat al populaţiei.

Detalii şi suport informaţional se oferă prin intermediul Call-centrului la numerele de telefon 14909 şi (+373) 022-25-70-70 şi pagina web a instituţiei. Pentru orice informaţie suplimentară suntem la dispoziţia Dumneavoastră, inclusiv prin e-mail: [email protected][email protected], şi pagina de Facebook a ASP.

Similare
RECOMANDĂRI