Observatorii ENEMO susţin că scrutinul de ieri s-a desfăşurat în conformitate cu standardele internaţionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Observatorii ENEMO susţin că scrutinul de ieri s-a desfăşurat în conformitate cu standardele internaţionale

Misiunea de observare a alegerilor parlamentare anticipate ENEMO (Reţeaua Europeană a Organizaţiilor de Monitorizare a Alegerilor) a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a prezentat rezultatele monitorizării şi a specificat că procesul electoral s-a desfăşurat fără incidente majore, comunică MOLDPRES.

Cei 17 observatori şi experţi ENEMO au monitorizat 158 secţii de vot şi vor rămâne în ţară până la încheierea procesului electoral. Raportul ENEMO va fi emis în 60 de zile de la confirmarea rezultatelor.

Observatorii afirmă că scrutinul de duminică a fost administrat eficient şi transparent de către CEC. Ziua alegerilor s-a desfăşurat într-un mediu calm, deşi au fost constatate şi câteva incidente minore. Mediul campaniei electorale a fost unui calm, dar mai agresiv în ultimele două săptămâni, iar rapoartele financiare ale concurenţilor au fost depuse la timp.

„Deşi unele dintre cele mai importante decizii ale Comisiei Electorale Centrale au pus sub semnul întrebării imparţialitatea unor membri CEC, campania electorală a fost competitivă, dar afectată de o serie de presupuse încălcări, inclusiv utilizarea abuzivă a resurselor administrative, finanţarea ilegală şi cumpărarea voturilor”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă şeful Misiunii Internaţionale de Observare a Alegerilor ENEMO, Zlatko Vujovic.

Tot astăzi şi observatorii din CSI au prezentat concluziile asupra scrutinului legislativ din R. Moldova şi au menţionat că acesta s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile legii, iar pandemia de COVID-19 nu a afectat pluralismul politic.

Similare
RECOMANDĂRI