România felicită cetăţenii R. Moldova pentru votul exprimat şi salută victoria obţinută de forţele pro-europene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România felicită cetăţenii R. Moldova pentru votul exprimat şi salută victoria obţinută de forţele pro-europene

România felicită cetăţenii Republicii Moldova pentru votul exprimat şi salută victoria obţinută de forţele reformiste şi pro-europene în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. „Este o victorie a democraţiei, ce marchează un pas decisiv în direcţia unui parcurs european ireversibil al Republicii Moldova, proces pe care România l-a susţinut permanent şi îl va susţine şi în continuare, fără rezerve”, se arată într-un comunicat al Ambasadei României la Chişinău.

„Cetăţenii Republicii Moldova s-au exprimat în mod clar, prin votul lor, în favoarea consolidării statului de drept, accelerării şi eficientizării luptei împotriva corupţiei şi construirii unor instituţii democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul lor.

Eforturile în direcţia avansării parcursului european, mai ales prin implementarea reformelor cuprinse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană, rămân unica garanţie a asigurării dezvoltării Republicii Moldova şi a prosperităţii pentru toţi cetăţenii săi.

România exprimă speranţa formării cât mai rapid posibil a unui Guvern care să susţină abordarea pro-europeană şi să continue, în mod susţinut, procesele de reformă. Ca şi până acum, România va fi alături de Republica Moldova pe acest drum în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi a comunităţii de limbă, cultură şi istorie, inclusiv în ceea ce priveşte continuarea proiectelor în beneficiul direct al cetăţenilor şi în sprijinul agendei europene a Republicii Moldova”, se arată în comunicat. 
Similare
RECOMANDĂRI