Comisia Europeană va pune la dispoziţia spitalelor europene 200 de roboţi pentru dezinfectare
Sursa foto:Comisia Europeană Vizualizari:

Comisia Europeană va pune la dispoziţia spitalelor europene 200 de roboţi pentru dezinfectare

În cadrul eforturilor sale continue de a combate răspândirea coronavirusului şi de a pune echipamentele necesare la dispoziţia statelor membre, Comisia Europeană a lansat achiziţionarea a 200 de roboţi pentru dezinfectare care vor fi livraţi spitalelor din întreaga Europă. În ansamblu, un buget specific de până la 12 milioane de euro este disponibil prin Instrumentul de sprijin de urgenţă.

Spitalele din majoritatea statelor membre şi-au exprimat nevoia şi interesul de a primi aceşti roboţi, care pot dezinfecta camerele standard pentru pacienţi utilizând lumina ultravioletă, într-un timp scurt chiar şi de numai 15 minute, contribuind astfel la prevenirea şi reducerea răspândirii virusului. Procesul este controlat de un operator situat în afara spaţiului care urmează să fie dezinfectat, pentru a se evita orice expunere la lumina UV.

Vicepreşedinta executivă Margrethe Vestager a declarat: „Dezvoltarea de tehnologii poate crea vectori ai schimbării, un bun exemplu în acest sens fiind roboţii pentru dezinfectare. Salut această acţiune menită să ajute spitalele noastre din Europa să reducă riscul de infectare — un pas important în combaterea răspândirii coronavirusului”.

Comisarul pentru piaţa internă, Thierry Bretona adăugat: „Europa rămâne rezilientă şi solidară pe parcursul crizei actuale. De la repatrierea cetăţenilor UE blocaţi în străinătate, până la creşterea producţiei de măşti şi asigurarea faptului că echipamentele medicale ajung la cei care au nevoie de ele din cadrul pieţei unice, acţionăm pentru a ne proteja cetăţenii. În prezent, aducem roboţi pentru dezinfectare în spitale, astfel încât cetăţenii noştri să poată beneficia de această tehnologie care ar putea salva vieţi.” Se preconizează că roboţii vor fi livraţi în următoarele săptămâni.

Similare
RECOMANDĂRI