Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: Ajutor umanitar de 200 de milioane de euro pentru afgani

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană

AJUTOR UMANITAR DE 200 DE MILIOANE DE EURO PENTRU AFGANI

Preşedintele Comisiei Europene a anunţat că Uniunea Europeană va suplimenta ajutorul umanitar pentru afganii, de la nivelul actual de 50 de milioane de euro, la peste 200 de milioane de euro. Von der Leyen a spus că sprijinul umanitar va veni pe lângă contribuţiile statelor membre. Oficialul european a precizat că va anunţa acest ajutor suplimentar la reuniunea virtuală a liderilor G7, convocată de premierul britanic Boris Johnson pentru discuţii urgente cu privire la situaţia din Afganistan. Potrivit unui oficial al Uniunii Europene, ajutorul va fi condiţionat de respectarea drepturilor omului, în special ale femeilor. Uniunea Europeană va stabili câţi bani vor merge direct către Afganistan şi câţi către ţările vecine, în funcţie de respectarea acestor drepturi.

IMPACTUL CRIZEI AFGANE ASUPRA SECURITĂŢII ŞI MIGRAŢIEI ÎN U.E.

Potrivit preşedinţiei slovene a Consiliului UE, Uniunea Europeană va discuta consecinţele pe care le-ar putea avea evenimentele din Afganistan asupra securităţii şi migraţiei în cadrul blocului comunitar. Un purtător de cuvânt al preşedinţiei slovene a declarat că începând de astăzi experţii vor începe să analizeze posibilele efecte asupra migraţiei şi a asistenţei acordate ţărilor cheie din vecinătatea UE. În plus, experţii vor discuta problemele legate de securitate. Pentru evaluarea situaţiei create, joi va avea loc o reuniune a ambasadorilor UE, iar în curând preşedinţia slovenă intenţionează să organizeze o conferinţă extraordinară a miniştrilor de interne din UE.

AMINTIREA TRECUTULUI TREBUIE PĂSTRATĂ

Grupul Partidului Popular European din legislativul UE a condamnat pactul secret semnat în urmă cu 82 de ani de miniştrii de externe ai URSS şi Germaniei naziste. Potrivit eurodeputaţilor, documentul a divizat Europa între cele două regimuri totalitare şi a pavat calea declanşării celui de-al Doilea Război Mondial. Popularii europeni au spus că aniversarea semnării acestui document, trebuie să fie un prilej de pomenire a victimelor celor două regimuri malefice şi un avertisment împotriva forţelor politice extremiste şi xenofobe. În demersul de condamnare a Pactul Ribbentrop-Molotov, deputaţii europeni au menţionat că amintirea trecutului tragic al Europei trebuie păstrată vie.
Similare
RECOMANDĂRI