Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”: Calitatea aerului din UE se îmbunătăţeşte

În ultimii zece ani, În Uniunea Europeană, a scăzut numărul deceselor premature cauzate de poluarea aerului, a anunţat Agenţia Europeană de Mediu. Potrivit unui raport al Agenţiei, măsurile UE de protecţie a mediului au făcut ca aerul să fie mai curat în ultimii ani. Totuşi, locuitorii din mai multe state membre ale UE sunt încă afectaţi de poluarea aerului, care a provocat decesul prematur al unui număr de aproximativ 379 de mii de persoane. Cel mai poluat aer se atestă în Bulgaria, Croaţia, Cehia, Italia, Polonia şi România. Potrivit Agenţiei Europene de Mediu cel mai curat aer este în Estonia, Finlanda, Islanda şi Irlanda.

MAI MULTE DREPTURI PENTRU CONSUMATORI

Parlamentul European a aprobat azi o nouă lege care le va permite consumatorilor din UE să îşi apere drepturile în mod colectiv. Actul legislativ vine ca răspuns la mai multe scandaluri legate de încălcarea drepturilor consumatorilor din partea unor companii multinaţionale. Grupurile de păgubiţi vor putea fi reprezentate în instanţa de judecată de asociaţiile pentru protecţia consumatorului, care le vor înlocui pe cele de avocaţi. Această opţiune va fi disponibilă în toate ţările Uniunii, iar acţiunile colective vor putea fi pornite împotriva comercianţilor, care vor încălca legislaţia Uniunii privind protecţia datelor, călătoriile şi turismul, serviciile financiare, energia şi telecomunicaţiile.

LOCUINŢE PENTRU NEVOIAŞI, O PRIORITATE A U.E.

Parlamentul European a aprobat mai  multe recomandări pentru dezvoltarea unei strategii la nivelul UE, care va ajuta oamenii fără adăpost să obţină locuinţe decente, până în anul 2030. Potrivit rapoartelor oficiale, în jur de 700.000 de oameni din UE, nu au locuinţă, iar numărul lor a crescut cu 70 la sută în ultimii 10 ani. Pandemia înrăutăţeşte şi mai mult  situaţia. Parlamentul European atrage atenţia că pierderea locurilor de muncă din cauza pandemiei, ar putea duce la creşterea numărului oamenilor fără adăpost chiar în următoarele luni. Păturile defavorizate sunt expuse unui risc în creştere, de aceea europarlamentarii au anunţat că rezolvarea problemei locuinţelor trebuie să devină unul dintre obiectivele prioritare ale blocului comunitar.
Similare
RECOMANDĂRI