Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”. O nouă aplicaţie ERSAMUS+

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea European.

O NOUĂ APLICAŢIE ERASMUS+

Comisia Europeană a lansat astăzi noua aplicaţie Erasmus+, cu o legitimaţie digitală de student integrată, valabilă în întreaga UE. În prezent, peste patru mii de universităţi fac parte din reţeaua Erasmus fără hârtie, care le permite să facă schimb de date în condiţii sigure şi să identifice mai uşor contractele de studii. Cu ajutorul noii aplicaţii, studenţii vor putea să aleagă universitatea parteneră unde vor să studieze şi să semneze contractul de studii online. De asemenea, prin aplicaţie ei vor putea să descopere evenimente şi sfaturi utile şi să ia legătura cu alţi studenţi. În plus, datorită legitimaţiei europene de student integrate, aplicaţia oferă acces la servicii, muzee, activităţi culturale şi oferte speciale în universitatea şi ţara gazdă.

SCANDALUL SUBMARINELOR AUSTRALIENE

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a denunţat lipsa de loialitate din partea SUA în criza submarinelor pe care o traversează cu Franţa. Aflat la New York, unde participă la Adunarea Generală a ONU, oficialul european le-a spus jurnaliştilor că Uniunea Europeană vrea clarificări de la Washington, cu privire la intenţiile din spatele noului parteneriat strategic între SUA, Regatul Unit şi Australia, întrucât este de neînţeles. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată şi ea la summitul ONU, a numit inacceptabil modul în care a fost tratat unul dintre statele UE, când Canberra a renunţat la submarinele franceze în favoarea celor produse de Statele Unite. Von der Leyen a subliniat că UE vrea să ştie ce s-a întâmplat şi din ce cauză.

U.E. CERE KREMLINULUI SĂ OPREASCĂ EVOLUŢIILE NEGATIVE

Şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a declarat că Uniunea Europeană a luat act de încălcările grave, raportate de surse independente şi credibile, ce au fost comise la alegerile în Duma de stat a Federaţiei Ruse. Potrivit Înaltului Reprezentant, înaintea scrutinului parlamentar, desfăşurat în perioada 17-19 septembrie, în Rusia a crescut represiunea împotriva politicienilor de opoziţie, a organizaţiilor societăţii civile şi a mass-media independente, precum şi a jurnaliştilor. Acest lucru a dus la limitarea opţiunilor electoratului rus şi a posibilităţilor de a obţine informaţii complete despre candidaţi. Borel a spus că UE este îngrijorată de reducerea continuă a spaţiului pentru opoziţie, societatea civilă şi voci independente, şi a cerut conducerii Rusiei să oprească aceste evoluţii negative.
 
Similare
RECOMANDĂRI