Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Europa Azi": Rusia, ameninţată cu noi sancţiuni europene

Peste o sută de europarlamentari, din diferite grupuri politice, cer sancţionarea celor responsabili de otrăvirea opozantului rus, Alexei Navalnii. Într-o scrisoare deschisă adresată şefului diplomaţiei europene, Joseph Borrell, ei solicită o anchetă integrală şi transparentă a acestui caz. Borrell a chemat, ieri, Rusia să investigheze cazul şi a precizat că UE ar putea impune măsuri restrictive împotriva celor vinovaţi. Navalnîi e în comă, de două săptămâni. El este internat într-un spital din Berlin, iar autorităţile germane spun că a fost otrăvit cu "Novicioc" - substanţă toxică dezvoltată de armata fostei URSS. Moscova şi-a declinat orice implicare, iar presa federală rusă prezintă cazul ca pe o diversiune a Occidentului împotriva Kremlinului.

VIOLENŢELE DIN BULGARIA, ÎN ATENŢIA CE
Consiliul Europei şi-a exprimat îngrijorarea faţă de actele de violenţă comise de poliţia bulgară împotriva protestatarilor şi jurnaliştilor de la Sofia. Comisia pentru drepturile omului a emis o declaraţie, chemând autorităţile bulgare să investigheze cazurile de atac împotriva jurnaliştilor şi să pedepsească ofiţerii de poliţie responsabili de acest comportament. Miercuri, la una dintre cele mai numeroase manifestaţii anti-guvernamentale, poliţia a folosit gaz iritant pentru a dispersa protestatarii. Zeci de demonstranţi, inclusiv jurnalişti, au fost bătuţi în stradă şi duşi în izolatoare. Protestatarii cer, de aproape două luni, demisia guvernului lui Boiko Borisov, acuzat de corupţie.

GUVERNUL BRITANIC, ACUZAT DE "SECRETOMANIE"
Secretomania guvernului de la Londra a îngreunat pregătirile pentru ieşirea Regatului Unit din UE, arată un raport al Oficiului Naţional al Auditului din Marea Britanie. Datele au fost publicate la câteva zile după ce ministrul francez de Externe a acuzat autorităţile de la Londra că blochează negocierile privind relaţiile UE cu Marea Britanie, după Brexit. Regatul Unit refuza să aplice, în viitor, unele norme ale blocului comunitar, cerute de UE pentru a evita o posibilă concurenţă neloială din partea britanicilor pe piaţa europeană, în condiţiile menţinerii unui comerţ liber. Negocierile dintre Bruxelles şi Londra vor fi reluate pe 7 septembrie. 

AJUTOR UE PENTRU FERMELE DIN ROMÂNIA
Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor financiar pentru fermele din România care cresc porcine şi păsări. E vorba de un sprijin de aproape 50 de milioane de euro oferit sub formă de subvenţii directe. Astfel, aceste sociatăţi vor primi bani pentru a-şi acoperi pierderile cauzate de pandemia de coronavirus, în special pentru a-şi putea continua activitatea şi menţine locurile de muncă. Fiecare întreprindere avicolă sau de creştere a porcinelor va putea accesa subvenţii în valoare de până la o sută de mii de euro.
Similare
RECOMANDĂRI