Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”, UE investeşte 280 de milioane de euro în programul LIFE

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiţii în valoare de peste 280 de milioane de euro pentru îndeplinirea obiectivelor ambiţioase a peste 120 de noi proiecte în materie de mediu, natură şi politici climatice. Această sumă reprezintă o creştere cu 37% faţă de anul trecut şi va atrage investiţii totale în programul LIFE de aproape 590 de milioane de euro. Noile proiecte vor sprijini Strategia UE în domeniul biodiversităţii şi Planul de acţiune pentru economia circulară, ajutând totodată la redresarea ecologică în urma pandemiei de coronavirus şi la transformarea Europei într-un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

ÎN PANDEMIE, U.E. SPRIJINĂ ŞI STATELE SANCŢIONATE

În plină pandemie de coronavirus, Comisia Europeană şi-a actualizat orientările privind furnizarea de ajutoare umanitare în ţările şi în zonele din întreaga lume care fac obiectul sancţiunilor UE. Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat cu această ocazie, că sancţiunile UE sunt menite să protejeze cele mai vulnerabile persoane şi permit excepţii, astfel încât asistenţa umanitară să poată ajunge la cei mai nevoiaşi. Orientările actualizate le vor permite operatorilor umanitari, implicaţi în activităţi de combatere a pandemiei de COVID-19, să furnizeze ajutoare umanitare, în special echipamente şi asistenţă medicală, fără să încalce sancţiunile impuse de UE.

ÎN AŞTEPTAREA VACCINURILOR

Agenţia Europeană pentru Medicamente a început revizuirea continuă pentru un nou vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de Moderna Biotech Spain. Asta, după ce luna trecută, a început aplicarea aceleiaşi proceduri pentru alte două produse similare dezvoltate de Astrazeneca – Oxford University şi Pfizer – BioNTech. Moderna Biotech Spain este filiala europeană a companiei americane de biotehnologie Moderna, care se concentrează pe descoperirea de medicamente şi dezvoltarea tehnologiilor de vaccinare. Compania farmaceutică şi-a mărit producţia la nivel mondial, pentru a furniza cel puţin 500 de milioane de doze pe an. Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că ar putea aproba trei vaccinuri anti-COVID la începutul anului viitor.
 
Similare
RECOMANDĂRI