Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Europa Azi”. Uniunea Europeană achiziţionează un nou medicament pentru tratarea COVID-19

TVR MOLDOVA vă prezintă un rezumat al principalelor evenimente care s-au derulat astăzi în Uniunea Europeană.

UN NOU MEDICAMENT PENTRU TRATAREA COVID-19

Uniunea Europeană a semnat un contract de achiziţie a unui tratament experimental anti-COVID-19, cu anticorpi mono-clonali. Acesta face parte din primul portofoliu de cinci tratamente promiţătoare anunţat de Comisie în luna iunie. Noul medicament va fi utilizat în terapia pacienţilor infectaţi cu coronavirus care au simptome uşoare, dar prezintă un risc ridicat de a dezvolta o formă severă de COVID-19. Anticorpii monoclonali sunt proteine concepute în laborator care se prind de proteina spike şi blochează legătura virusului cu celulele umane, imitând capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, a declarat că pe lângă vaccinuri, schemele de tratament sigure şi eficace vor juca un rol esenţial în revenirea Europei la normalitate.

U.E. VA AVEA O INFRASTRUCTURĂ DE COMUNICAŢII CUANTICE

Comisia Europeană a anunţat că toate statele blocului comunitar s-au angajat să conlucreze, împreună cu executivul UE şi cu Agenţia Spaţială Europeană, pentru a construi o infrastructură securizată de comunicaţii cuantice. Astfel, reţelele vor acoperi întreaga UE pentru a răspunde nevoilor în materie de securitate cibernetică în anii următori. Noua infrastructură de comunicaţii le va completa pe cele existente cu un nivel suplimentar de securitate bazat pe distribuţia cheilor cuantice, o formă de criptare foarte sigură. Aceasta face parte dintr-o acţiune mai amplă a Comisiei de lansare a unui sistem de conectare sigură prin satelit, care va pune la dispoziţie banda largă de mare viteză peste tot în Europa.

EUROPOL: HACKERI ARESTATI PENTRU FURT DIN BANCOMATE

Cu sprijinul Europol, autorităţile poloneze au arestat la Varşovia doi cetăţeni belaruşi, suspectaţi de aşa-numitele atacuri "Black Hat", împotriva bancomatelor. Ancheta a descoperit că aceşti infractori au comis zeci de atacuri de tip "jackpotting" asupra bancomatelor, în cel puţin şapte ţări europene. Hackerii belaruşi îşi conectau dispozitivele electronice la bancomate şi le obligau de la distanţă să arunce toţi banii din casetele de numerar. În total, cei doi au furat aproximativ 230 de mii de euro în numerar. La acţiunea comună împotriva criminalităţii cibernetice au participat anchetatori din Austria, Cehia, Elveţia, Germania, Polonia şi Slovacia. Operaţiune a fost efectuată în cadrul Platformei multidisciplinare europene împotriva ameninţărilor infracţionale.
Similare
RECOMANDĂRI