Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

5200 de soldaţi îi aşteaptă pe migranţii din Guatemala şi Honduras la graniţa dintre SUA şi Mexic

Mii de migranţi latino-americani îşi continuă drumul spre SUA în pofida blocajelor introduse de autorităţile mexicane, care par depăşite de situaţie. La graniţa cu SUA îi vor aştepta însă 5.200 de soldaţi. Unii vor fi înarmaţi, au anunţat autorităţile americane.

Aceste scene sunt de la graniţa dintre Guatemala şi Mexic, unde, teoretic, frontiera de pe pod a fost închisă. Sute de migranţi care vin în principal din Guatemala, Honduras, au format o a doua caravană care are ca destinaţie finală SUA. Fug de violenţa şi sărăcia din ţările lor.

Nu par a fi opriţi de focurile de avertisment trase de forţele de securitate mexicane sau de gazele lacrimogene. Au intrat în Mexic traversând râul cu orice riscuri.

Peste 2000 de membri ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi la frontiea sudică a SUA, unde sunt aşteptaţi mii de migranţi din prima caravană, aflată pe drum de câteva săptămâni.

Securitatea la graniţe este o prioritate naţională, iar armata americană va acorda sprijin logistic şi uman pentru consolidarea posturilor de frontieră în Texas şi California, au precizat reprezentanţi ai Departamentului Apărării.

800 de militari vor ajunge în scurt timp la punctul de frontieră din Texas. Oficiali americani au declarat că trupele nu sunt menite să impună ordinea în zonă, ci să ridice corturi şi baricade şi să transporte personalul vamal în diferite locuri de-a lungul graniţei cu Mexicul.

Similare
RECOMANDĂRI