Albania - zeci de familii evacuate din cauza inundaţiilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Albania - zeci de familii evacuate din cauza inundaţiilor

Sute de poliţişti şi militari din Albania au fost trimişi, duminică, în mai multe regiuni ale acestei ţări pentru a acorda sprijin localnicilor afectaţi de inundaţii şi pentru a diminua riscul de apariţie a unor eventuale situaţii de urgenţă, informează Xinhua

Ploile abundente au cauzat probleme în mai multe zone din Albania, cel mai afectat fiind sudul ţării, unde zeci de familii au fost evacuate la primele ore ale zilei de duminică, a informat Departamentul pentru intervenţii în caz de urgenţe civile.

''Poliţia statală este complet pregătită, cooperând şi coordonând acţiunile împreună cu Departamentul pentru intervenţii în caz de urgenţe civile pentru a face faţă oricăror solicitări'', a comunicat poliţia albaneză printr-un comunicat.

Personalul Departamentul pentru intervenţii de urgenţă a început, duminică, evacuarea mai multor familii din Novosela, din districtul Vlora, şi din Ferras, localitate aflată în districtul Lushnja, după ce casele lor au fost puternic afectate de inundaţii.

Astfel de probleme au fost raportate de asemenea în nordul localităţii Shkodra, unde drumurile au fost blocate din cauza ploilor torenţiale, iar unele case au fost deteriorate.

Autorităţile au făcut eforturi pentru redeschiderea autostrăzii Tirana-Durres care s-a aflat timp de câteva ore sub de ape.

Vremea rea din ultimele două zile a provocat probleme şi reţelei naţionale de alimentare cu energie electrică, mai multe zone rămânând în întuneric.

În urmă cu câteva luni, Albania a fost afectată de inundaţii majore care au cauzat pierderi economice imense şi au paralizat aproape jumătate din ţară, notează Xinhua.
Similare
RECOMANDĂRI