Antony Blinken: Ucraina suverană va exista mult mai mult timp decât va fi Vladimir Putin la putere
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Antony Blinken: Ucraina suverană va exista mult mai mult timp decât va fi Vladimir Putin la putere

Statele Unite au anunţat un nou pachet de asistenţă militară pentru Ucraina, în timpul vizitei făcute de secretarul de stat Antony Blinken şi şeful Pentagonului Lloyd Austin la Kiev.

În cadrul primei vizitei americane în capitala Ucrainei de la invazia Rusiei, secretarul de stat Antony Blinken şi secretarul Apărării Lloyd Austin i-au spus preşedintelui ucrainean şi consilierilor săi că SUA vor oferi peste 300 de milioane de dolari în finanţare militară externă şi au aprobat o vânzare de muniţie în valoare de 165 de milioane de dolari, potrivit CNN.

Blinken a spus că Rusia continuă să „brutalizeze” anumite părţi ale Ucrainei, adăugând că ucrainenii „se ţin tare” în faţa unui război devastator. El a adăugat că Rusia „eşuează în Ucraina” şi că „Ucraina învinge” .

„Rusia a încercat să distrugă suveranitatea şi independenţa Ucrainei. A eşuat. A încercat să demonstreze puterea armatei sale, a economiei sale. Desigur, vedem exact contrariul. Nu ştim cum va continua război, dar ştim că o Ucraină suverană şi independentă va exista mult mai mult timp decât va rămâne Vladimir Putin la conducere,” a continuat el.

Oficialul american a adăugat că întâlnirea cu Zelenski a durat trei ore. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a spus că nevoile Ucrainei se schimbă în funcţie de evoluţia luptelor, în parte pentru că accentul invaziei ruseşti s-a mutat spre estul ţării.

„Au nevoie de arme cu rază lungă de acţiune. I-aţi auzit spunând că au nevoie de tancuri. Şi facem tot ce putem pentru a le oferi sprijinul care să fie eficient în această etapă a luptei”, a spus Austin. El a adăugat că a văzut „indicii” că „multe ţări se vor alătura şi vor furniza muniţii şi obuziere suplimentare” Ucrainei.

Similare
RECOMANDĂRI