Atac cu cuţitul într-o biserică din Franţa. Agresorul, reţinut, a spus că ţinta lui era preşedintele Macron
Vizualizari:

Atac cu cuţitul într-o biserică din Franţa. Agresorul, reţinut, a spus că ţinta lui era preşedintele Macron

Atac cu cuţitul în ziua votului, în Franţa. Doi oameni au fost răniţi într-o biserică din Nisa. Ţinta agresorului ar fi fost Emmanuel Macron, deşi preşedintele nu era în oraş.

Un bărbat descris ca fiind instabil mintal a atacat un preot cu un cuţit într-o biserică din Nisa, în sudul Franţei, au anunţat duminică autorităţile, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat pe pagina sa de Twitter că viaţa preotului nu a fost în pericol şi a adăugat că poliţia l-a arestat pe atacator.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul era instabil psihic, nu avea cazier şi se ştia că a cumpărat un cuţit cu câteva zile înainte.

Postul de televiziune BFM TV a citat poliţia, care a declarat că atacatorul este un francez în vârstă de 31 de ani şi că nu există suspiciuni că ar fi vorba de o motivaţie teroristă.

Parlamentarul local Eric Ciotti a declarat că preotul, părintele Christophe, a fost înjunghiat de mai multe ori în biserica Saint-Pierre d'Arene din Nisa. El a spus că o călugăriţă a fost rănită la braţ în timp ce a smuls cuţitul de la atacator.

Similare
RECOMANDĂRI