Au început alegerile parlamentare pentru Duma de Stat din Rusia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Au început alegerile parlamentare pentru Duma de Stat din Rusia

Primele secţii de votare s-au deschis vineri în Extremul Orient rus, în cadrul alegerilor legislative pentru Duma de Stat, care au loc timp de trei zile. La acest scrutin au fost excluşi numeroşi opozanţi ai Kremlinului, iar companiile digitale sunt presate să blocheze aplicaţiile folosite de susţinătorii lui Alexei Navalnîi.

"Să-i dăm drumul!", a declarat preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, în cadrul unei întâlniri a acestui organism, transmisă în direct pe site-ul său, scrie digi24.ro.

Întrucât în Rusia sunt unsprezece fusuri orare, regiunile Kamceatka şi Ciukotka din Orientul Îndepărtat au fost primele în care s-au deschis secţiile de votare la ora locală 08:00 (20:00 GMT, joi).

"Este o dimineaţă frumoasă şi însorită! Secţiile de votare s-au deschis la noi la ora 08:00 fix", a declarat Inga Irinina, şefa comisiei electorale locale din Petropavlovsk-Kamceatski, capitala peninsulei Kamceatka, într-o videoconferinţă alături de Comisia Electorală Centrală.

"Vom face totul pentru a ne asigura că procesul electoral se desfăşoară într-un mod deschis şi transparent", a adăugat Irinina.

225 de deputaţi care candidează pentru un loc în Duma de Stat, camera inferioară a legislativului Federaţiei Ruse, vor fi aleşi în baza listelor de partid, iar restul în circumscripţii majoritare. Scrutinul electoral este considerat foarte important, pentru că este pentru prima dată când opoziţia are şansa să pună probleme serioase partidului preşedintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, chiar dacă acesta din urmă pleacă cu prima şansă în a obţine majoritatea mandatelor.

Similare
RECOMANDĂRI