Avionul doborât la Teheran: Trupurile celor 11 cetăţeni ucraineni au fost repatriate
Sursa foto:ukrinform.ua Vizualizari:

Avionul doborât la Teheran: Trupurile celor 11 cetăţeni ucraineni au fost repatriate

Trupurile neînsufleţite ale celor 11 cetăţeni ucraineni ucişi în momentul în care avionul în care se aflau a fost doborât accidental de forţele armate iraniene la începutul lunii au fost repatriate duminică în Ucraina, unde a fost organizată o ceremonie solemnă pe aeroportul din Kiev.

Ceremonia de comemorare a pasagerilor ucraineni şi a membrilor echipajului aeronavei UIA prăbuşite în Iran va continua la terminalul de pe Aeroportul Internaţional Boryspil până la ora 19:00.

Unsprezece sicrie închise acoperite cu steaguri ucrainene au fost coborâte din avion. La eveniment au fost prezenţi preşedintele Volodymyr Zelensky, preşedintele Radei Dmitry Razumkov, premierul Oleksiy Goncharuk, reprezentanţi ai Biroului preşedintelui, ai guvernului şi ai conducerii UIA.

Sicriile au fost duse apoi la terminalul B, unde au fost întâmpinate de personalul aviaţiei civile.

Amintim că la 8 ianuarie, după plecarea de pe aeroportul din Teheran, un avion al companiei ucrainene UIA a fost doborât „din întâmplare” de personalul militar al Iranului. Toate cele176 de persoane de la bordul avionului au fost ucise. Printre aceştia se numără 11 ucraineni, printre care nouă membri ai echipajului.

Pasagerii avionului au fost şi cetăţeni din Iran, Canada, Suedia, Afganistan, Germania şi Regatul Unit.
Similare
RECOMANDĂRI