Boris Johnson exclude participarea lui Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, la negocieri privind ieşirea din UE
Sursa foto:Getty Images Vizualizari:

Boris Johnson exclude participarea lui Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, la negocieri privind ieşirea din UE

Fostul ministru de externe al Marii Britanii, Boris Johnson, favorit la succesiunea premierului britanic Theresa May, a exclus miercuri participarea populistului Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, la negocieri privind ieşirea din UE, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Mare învingător la alegerile europene organizate în mai în Marea Britanie, partidul eurosceptic al lui Nigel Farage reclamă să poată participa la discuţiile despre Brexit, programat pentru 31 octombrie.

Fostul primar al Londrei, adept al unui Brexit dur, este implicat într-o luptă cu ministrul de externe Jeremy Hunt pentru a deveni lider al Partidului Conservator şi, implicit, prim-ministru. Ei urmează să fie departajaţi până la sfârşitul lunii iulie de cei 160 de mii de membri ai partidului.

Pentru a învinge, Boris Johnson joacă rolul salvatorului Brexitului, prevăzut iniţial pentru 29 martie, apoi amânat la 31 octombrie, cu scopul de a găsi o soluţie alternativă la acordul de retragere din UE negociat de Theresa May cu Bruxellesul şi respins de trei ori de deputaţii britanici.

Boris Johnson a mai repetat că este dispus să părăsească UE fără acord, dacă va fi necesar. „Nu cred că vom ajunge la asta - după părerea mea este o şansă de unu la un milion (să se întâmple) -, dar este vital să ne pregătim”, a spus el.
Similare
RECOMANDĂRI