CEDO a condamnat Rusia pentru refuzul de a înregistra trei asociaţii pro-LGBT
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEDO a condamnat Rusia pentru refuzul de a înregistra trei asociaţii pro-LGBT

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că refuzul autorităţilor din Rusia de a înregistra trei asociaţii care luptă pentru drepturile comunităţii LGBT reprezintă o încălcare a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, potrivit France 24.

Judecătorii CEDO au informat că decizia de a nu permite înregistrarea celor trei organizaţii este „inacceptabilă”, deoarece a fost luată din simplul motiv că cele trei entităţi apără drepturile acestei comunităţi.

Înregistrarea uneia dintre asociaţii a fost respinsă în Rusia pentru că ar „distruge valorile morale ale societăţii” şi ar duce la scăderea populaţiei. O altă asociaţie nu a fost înregistrată deoarece ar fi promovat „extremismul”.

Reprezentanţii CEDO susţin că de fapt, motivul principal al acestui refuz a fost acela că cele trei organizaţii promovează drepturile comunităţii LGBT „Acest motiv nu poate fi justificat în mod obiectiv şi, în plus, duce la discriminare pe baza orientării sexuale”, au adăugat reprezentanţii Curţii.

CEDO obligă Rusia prin această decizie să le plătească 36 de mii de euro reprezentanţilor celor trei asociaţii, dar şi cheltuielile de judecată, transmite Mediafax.

Similare
RECOMANDĂRI