Cele mai bune oraşe din lume, în 2021. Topul este condus de metropola unde străzile arată ca "o mare petrecere în aer liber"
Vizualizari:

Cele mai bune oraşe din lume, în 2021. Topul este condus de metropola unde străzile arată ca "o mare petrecere în aer liber"

San Francisco a fost desemnat cel mai bun oraş din lume, în 2021, într-un clasament realizat de revista de turism Time Out, care a analizat părerile a 27.000 de locuitori din întreaga lume.

Pentru a realizarea topului celor mai bune oraşe de pe planetă din 2021, s-au luat în considerare mai multe aspecte, respectiv viaţa de noapte, restaurantele şi atracţiile culturale ale fiecărui oraş, precum şi sentimentul de comunitate care în urma Covid-19 este probabil mai important ca niciodată, scrie CNN, preluat de Digi24.

Au fost luate în calcul şi proiectele locale pentru protecţia mediului. Potrivit Time Out, "o combinaţie imbatabilă de progres, acceptare şi durabilitate" a oraşului San Francisco îl clasează în fruntea acestui top.

San Francisco a fost, de asemenea, apreciat pentru modul în care a gestionat pandemie şi pentru că are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din SUA. Chiar şi pe fondul unor restricţii dure, locuitorii din San Francisco au găsit modalităţi de a se sprijini reciproc, spune Time Out, care menţionează şi spiritul viu din metropola unde străzile oraşului trimit cu gândul la "o mare petrecere în aer liber".

De asemenea, au fost apreciate spaţiile verzi ale oraşului, la fel şi paşii făcuţi pentru legalizarea canabisului.

"Lista celor mai bune oraşe din lume din acest an scoate în evidenţă oraşele care s-au adaptat într-o perioadă în care distracţia şi socializarea au fost puse la grea încercare. Aţi crede că o pandemie ar putea învinge stilul de viaţă dintr-un oraş, dar rezultatele arată că spiritul comunităţii este mai puternic ca niciodată, oamenii se susţin unii pe alţii, precum şi afacerile şi iniţiativele locale", a spus Caroline McGinn, redactor şef global al Time Out.

Pe locul doi se află Amsterdam, iar pe 3 Manchester din nordul Angliei. Paradisul ciclist danez din Copenhaga şi centrul cultural al oraşului New York completează primele cinci pe lista Time Out.

Topul celor mai bune oraşe din 2021

1.San Francisco, California, USA

2.Amsterdam, Olanda

3.Manchester, Marea Britanie

4.Copenhaga, Danemarca

5.New York, SUA

6.Montreal, Canada

7.Praga, Republica Cehă

8.Tel Aviv, Israel

9.Porto, Portugalia

10.Tokyo, Japonia

Similare
RECOMANDĂRI