Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

China respinge acuzaţiile privind răspândirea coronavirusului şi cere Statelor Unite să nu provoace un nou Război Rece între cele două ţări

China cere Statelor Unite să nu provoace un nou Război Rece între cele două ţări, prin încercarea de a face Beijingul răspunzător pentru răspândirea coronavirusului. Ministerul chinez de Externe a lansat apelul după ce preşedintele american, Donald Trump, a acuzat de mai multe ori China de tăinuirea datelor reale privind pericolul coronavirusului. Şi ţările membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au convenit asupra unei anchete internaţionale.

Ministrul chinez de externe a declarat, într-o conferinţă de presă, că SUA şi China trebuie să găsească o soluţie paşnică de convieţuire. El a spus că sunt neîntemeiate acuzaţiile care îi impută Beijingului responsabilitatea pentru răspândirea coronavirusului în toată lumea.

WANG YI, ministrul de Externe al Chinei: „Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze acum, este că unele forţe politice din SUA deturnează relaţiile China-SUA şi împing cele două ţări spre un nou Război Rece. Această încercare periculoasă de a întoarce roata istoriei va distruge toate roadele cooperării îndelungate de zeci de ani între cele două popoare, va dăuna perspectivelor de dezvoltare ale Americii şi va pune în pericol stabilitatea şi prosperitatea întregii lumi."

China vrea o cooperare internaţională pentru a identifica sursa noului coronavirus, însă fără ingerinţe politice, a precizat ministrul de externe de la Beijing. Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a acuzat din nou China de gestionarea inadecvată a epidemiei şi a avertizat-o că-i va cere despăgubiri de miliarde de dolari. Organizaţia Mondială a Sănătăţii va demara în scurt timp o anchetă privind răspunsul global la pandemia de coronavirus, iar China şi conducerea OMS, se vor afla sub din nou presiunea SUA.
Similare
RECOMANDĂRI