Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Circa 600 de răniţi şi cel puţin 14 morţi în urma cutremurului din Albania

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade, produs marţi dimineaţă în apropierea capitalei Tirana, a dus la moartea a cel puţin 14 persoane şi rănirea a 600, conform informaţiilor transmise de autorităţile locale. Mai multe clădiri din regiunea afectată s-au prăbuşit. Autorităţile de la Tirana fac apel la evacuarea locuinţelor supuse riscului prăbuşirii de către populaţia aflată în pericol.

Cel puţin 14 persoane au murit, iar alte 600 au fost rănite în urma cutremurului de 6,4 grade, produs marţi dimineaţă în Albania, în apropierea capitalei Tirana, a informat Ministerul Apărării, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

Ministrul Sănătăţii a informat de asemenea că unii dintre răniţi se află în stare gravă. Aproximativ 400 de soldaţi instalează corturi în cele două oraşe afectate pentru a adăposti oamenii rămaşi fără locuinţă.

Citeşte şi:
 

România, solidară cu victimele cutremurului din Albania. O echipă formată din 52 de salvatori români va fi trimisă în misiune de căutare şi salvare

 

Cutremurul a avut loc la ora locală 03:54 (ora României, 04:54), în vestul Albaniei, la adâncimea de 30 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 10 kilometri nord de localitatea Durrës şi la 44 de kilometri vest de Tirana.

Speriaţi oamenii s-au refugiat în parcuri şi locuri deschise când au văzut că pereţii locuinţelor se crapă sau chiar se prăbuşesc. Potrivit presei locale sute de oameni au ajuns la spitale şi mai multe clădiri s-au prăbuşit. O persoană a decedat în districtul Kurbin, situat în jumătatea nordică a Albaniei, după ce a fost cuprinsă de panică şi a sărit dintr-o clădire, a indicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării.

Oficialii spun că acesta este cel mai puternic seism din ultimii 30 de ani.

Doi purtători de cuvânt ai Guvernului au declarat pentru Reuters că cele mai multe clădiri avariate sunt în Durres, iar câteva persoane au fost transportate la spital în Tirana.

Un martor a descris pentru Reuters că locuitorii au ieşit în grabă din blocurile din Tirana, unii dintre ei cu copii în braţe. O pană de curent a afectat mai multe cartiere.

 

Similare
RECOMANDĂRI