Comandantul flotei ruse din Marea Neagră, arestat după scufundarea crucişătorului Moskva (serviciul de informaţii al armatei Ucrainei)
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comandantul flotei ruse din Marea Neagră, arestat după scufundarea crucişătorului Moskva (serviciul de informaţii al armatei Ucrainei)

Amiralul Igor Osipov, comandantul flotei ruse din Marea Neagră, a fost eliberat din funcţie şi arestat în urma scufundării crucişătorului Moskva, anunţă serviciul de informaţii al armatei Ucrainei. Adjunctul său, viceamiralul Serghei Pinciuk, este şi el anchetat în această cauză, potrivit aceleiaşi surse, care mai arată că şi alţi comandanţi ruşi au fost eliberaţi din funcţii.

Serviciul de informaţii al armatei Ucrainei afirmă că aceste măsuri represive au fost determinate de scufundarea navei-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucişătorul Moskva, notează digi24.ro

Anunţul arestării amiralului Igor Osipov şi al anchetării adjunctului său, viceamiralul Serghei Pinciuk, a fost făcut vineri de reprezentantul serviciului de informaţii al armatei ucrainene, Vadim Skibiţki.

De asemenea, din cauza slabei pregătiri a ofensivei în Ucraina şi a pierderilor masive de personal armament şi echipamente, au fost eliberaţi din funcţii şi alţi comandanţi militari rusi, mai arată sursa citată.

Au fost daţi afară comandantul Armatei a 6-a, generalul-locotenent V. Ershov, comandantul Armatei 1 de Panzere a Districtului Militar de Vest, generalul-locotenent S. Kisel, şi unul din adjuncţii săi.

Comandantul Corpului de Armată 22 al Districtului Militar de Sud, generalul-maior A. Marzoev, a fost şi el eliberat din funcţie, a mai precizat reprezentantul seriviciului ucrainean de informaţii al armatei.

Similare
RECOMANDĂRI