Comisia Europeană propune majorarea cu 48% a bugetului Parchetului European condus de Laura Codruţa Kövesi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comisia Europeană propune majorarea cu 48% a bugetului Parchetului European condus de Laura Codruţa Kövesi

Comisia Europeană a propus vineri suplimentarea bugetului Biroului Procurorului Public European (EPPO) condus de Laura Codruţa Kövesi şi care este aşteptat să fie pe deplin operaţional până la finalul anului 2020.

Executivul european a demarat astfel un proiect de lucru de amendare a bugetului UE pentru anul 2020, îndeosebi în contextul necesităţilor generate de pandemia cu noul coronavirus şi priorităţile curente, scrie Calea Europeană.

Astfel, Comisia Europeană a propus suplimentarea cu 3,3 milioane de euro a bugetului EPPO pentru anul 2020. Conform Comisiei, aceste fonduri vor permite, de exemplu, Parchetului European să recruteze mai rapid personal calificat şi să achiziţioneze echipamente IT pentru a începe lucrul la primele cazuri.

Împreună cu sprijinul pentru gestionarea cazurilor, care a fost mobilizat deja la începutul acestui an, pachetul total alocat EPPO pentru 2020 este, aşadar, majorat cu 48%, mai precizează executivul european.

Parchetul European se aşteaptă să fie operaţional în 2020 şi este creat pe baza cooperării consolidate între 22 de state membre. Cele 5 state care nu participă sunt: Suedia, Ungaria, Polonia, Irlanda şi Danemarca, însă se vor putea alătura în orice moment cooperării dacă doresc.
Similare
RECOMANDĂRI