Coronavirus: Continuă scăderea numărului de noi decese şi cazuri confirmate în Spania
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirus: Continuă scăderea numărului de noi decese şi cazuri confirmate în Spania

Numărul noilor decese provocate de COVID-19 a continuat să scadă în Spania, la fel şi cel al noilor persoane infectate, fiind înregistrate în ultimele 24 de ore 59 de noi decese şi 285 de cazuri de infectare, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii, citat de Agerpres.

Bilanţul victimelor pandemiei ajunge astfel în Spania la 27.709 morţi, iar cel al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, la 231.606.

Evoluţia este ''cu adevărat bună'' şi transmiterea coronavirusului în prezent este ''foarte redusă în multe teritorii'' ale Spaniei, a spus la conferinţa sa de presă zilnică directorul Centrului de Alerte şi Urgenţe Sanitare, epidemiologul Fernando Simon.

Dar el a ţinut să adauge că această evoluţie pozitivă nu înseamnă că nu mai există riscuri, admiţând totodată că ultimele date ar putea fi influenţate de obişnuita întârziere a comunicării acestora la sfârşit de săptămână, astfel că ele ar putea fi în realitate mai mari.

''Am învăţat să tratăm mai bine această boală, noi şi restul lumii'', remarcă epidemiologul spaniol. El a mai spus că Spania a depăşit situaţia de saturare a sistemului ei sanitar, care la un moment dat nu a mai făcut faţă numărului mare de cazuri, mai ales a celor care necesită terapie intensivă. Prin urmare, de acum înainte eforturile în Spania se vor axa pe detectarea cazurilor active prin efectuarea mai multor testări PCR.
Similare
RECOMANDĂRI