Coronavirus: Parlamentarii cehi au aprobat prelungirea stării de urgenţă până la 30 aprilie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirus: Parlamentarii cehi au aprobat prelungirea stării de urgenţă până la 30 aprilie

Parlamentarii cehi au aprobat marţi prelungirea stării de urgenţă până la 30 aprilie, un termen mai scurt decât a avut în vedere guvernul pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Guvernul premierului Andrej Babis ceruse o prelungire până la 11 mai a stării de urgenţă care îi permite cabinetului să diminueze anumite drepturi ale cetăţenilor, între care libertatea de mişcare sau de întreprindere, şi îi conferă mai multă flexibilitate în domenii precum achiziţiile publice.

Guvernul ceh a decretat stare de urgenţă pe 12 martie şi aceasta urma să expire în zilele următoare, cu excepţia cazului în care camera inferioară parlamentului nu susţinea prelungirea.

Republica Cehă a luat unele dintre cele mai rapide acţiuni, dar a închis graniţele în martie, când epidemia s-a extins în Europa, şi are deja în vedere relaxarea unor măsuri de izolare în contextul în care numărul de cazuri de infectare este în scădere.

Cehia a raportat mult mai puţine cazuri decât vecinii săi vestici, cu 4.828 de infecţii confirmate marţi dimineaţa, o creştere de 5% faţă de ziua precedentă.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că 127 de persoane s-au vindecat şi 80 au murit din cauza noului coronavirus.
Similare
RECOMANDĂRI