Coronavirus: Premierul ceh îi recomandă lui Donald Trump să poarte o mască
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Coronavirus: Premierul ceh îi recomandă lui Donald Trump să poarte o mască

Premierul ceh Andrej Babis l-a sfătuit duminică pe preşedintele american Donald Trump să poarte o mască pentru a contribui la limitarea răspândirii noului coronavirus, transmite AFP.

''Dl. Preşedinte @realDonaldTrump, încercaţi să atacaţi virusul în maniera cehă'', a scris pe Twitter şeful executivului de la Praga.

''Purtarea unei simple măşti textile diminuează propagarea virusului cu 80%! Republica Cehă a introdus pentru cetăţenii săi OBLIGATIVITATEA purtării unei măşti în public'', a adăugat Babis, a cărui ţară a înregistrat 2.663 de cazuri confirmate de COVID-19 şi 13 decese, potrivit celui mai recent bilanţ, publicat duminică.

La începutul acestei luni, premierul ceh a fost criticat din cauza penuriei de măşti, ceea ce făcut ca zeci de mii de femei să-şi pornească maşinile de cusut pentru a-şi confecţiona măşti proprii în această ţară cu o populaţie de 10,7 milioane de locuitori.

Republica Cehă şi-a închis frontierele, şcolile şi majoritatea magazinelor în încercarea de a încetini răspândirea virusului SARS-CoV-2.
Similare
RECOMANDĂRI